V(b)ellesa: 6, 7 i 8 de desembre

Divendres 6 de desembre a les 21 h
Dissabte 7 de desembre a les 20 h
Diumenge 8 de desembre a les 18 h

V(b)ellesa
Artescena Social

Gènere: Teatre
Durada: 75 minuts
Preu: 8 €

Intèrprets: Lucia Aldabalde, Luz Casals, Antonia Carreras, Regina Comí, Mercè  Dutren, Inés Fernández, Albert Fornós, Anna Maria Fort,  Maria Teresa Gensana, Yolanda Grunvald, Àngels Llobet, Lola López, Joana Nevado, Marina Nicolàs, Josan Pac, Flora  Pérez, Sara Pérez, Cristina Pla, Alícia Poveda, Carles Ribes, Noemí Rodríguez, Maria Trabalón, Pau Tutó, Àgata Vives.

Direcció artística: Olga Vinyals Martori
Ajudants de direcció: Marc Felipe i Josep Casanova
Col·laboració artística i escriptura teatral: Noemí Rodríguez i Cuadras
Fotografia: David Ruano
Dramatúrgia a partir de texts de:
Col·lectiu Pasta de Full : Isabel Borràs i Latre, Esther Borràs i Latre, Maica Meseguer i Espada, Roser Muchart i Ferrer, Mercè Moreno Montañés, Cristina Viader i Anfrons, Rosa Vila i Martínez. Amb  Marc Felipe, Maria Teresa Gensana, Àgata Vives, Joana Nevado, Inés Fernández i Lola López.
Col·laboració musical: Òscar Igual
Llums: Toni Magrinyà
Escena: Josep Castells
Traducció de la cançó Llegar a viejo de Joan Manel Serrat per Marc Felipe

Artescena Social condueix des de fa quinze anys tallers de teatre social amb gent gran, adults i joves de Cardedeu. Gràcies a aquesta activitat, any rere any s’han desenvolupat projectes d’arts escèniques, en els quals s’ha prioritzat la participació des d’un plantejament actiu i obert a tots els grups intergeneracionals que s’han configurat en els diferents espectacles.
El treball creatiu que proposem a través de les improvisacions, les vivències, les necessitats expressades, la mateixa actualitat, les reivindicacions…, han conformat i conformen el procés de creació i la seva posada en escena amb una visió i abast d’àmbit comunitari.
Amb aquest espectacle us proposem un recorregut per la Vellesa, vista des de totes les seves dimensions. Per donar gràcies a tot el que ens aporta la gent gran i per la responsabilitat que tenim com a societat de donar resposta als reptes que planteja aquesta etapa de la vida, per a les persones i el seu entorn.

Si tingués més avantatges i menys inconvenients… Si l’ànima s’apassionés, el cos s’esvalotés i les cames responguessin… Potser arribar a vell seria tot un progrés, una bona rematada, un final amb un petó, en lloc d’arraconar-los a la història, convertits en fantasmes amb memòria… Si no estigués tan fosc al girar a la cantonada o, simplement, si tots entenguéssim que tots portem un nen a sobre. Sí…, però també un vell.

(Joan Manel Serrat. Llegar a viejo)

 

Els comentaris estan deshabilitats.