Orquestra Labyrinth Catalunya: 31 d’octubre

Dissabte 31 d’octubre a les 20 h

Festival Labyrinth
Orquestra Labyrinth Catalunya
Nihavend Ayin de Christos Barbas

Gènere: Concert
Durada: 70 minuts
Preu: 10 euros

L’Ayin és la forma compositiva més extensa de la música clàssica otomana, d’aproximadament una hora de durada. La seva funció litúrgica és acompanyar el Sema, la cerimònia dels dervixos giròvags de l’ordre Mevlevi. La lletra, escrita en llengua persa, està extreta principalment dels llibres de poemes Mesnevi i Divan-i Kebir de Rumi – Mevlana, i també d’altres poetes sufís. Des dels primers Ayins escrits per compositors desconeguts (abans de al segle XVII) fins a la primera font escrita coneguda, al voltant de 1795, i una producció contínua de composicions en diferents makams (modes musicals), fins al segle XXI, aquest gènere ofereix un creatiu camp artístic on s’entrellacen transmissió oral, continuïtat i innovació. En aquesta estrena a l’Auditori de Cardedeu del recentment compost Nihavend Ayin, de Christos Barbes, l’Orquestra Labyrinth Catalunya interpreta l’obra amb una nodrida formació de 14 músics convidats, procedents de diversos indrets de la península.  

Sara Islan – veu
Isabel Martín – percussió, veu
Efrén López – ud, kudüm
Carlos Ramírez – yaylı tanbur
Alexandre Guitart – tanbur
Sasha Agranov – violoncel
Alexander Pewló – lavta
Georgi Dimitrov – kanun
Yannis Papaioannou – ud
Borja Camí – ney
Laia Puig – ney
Ibrahim Bilen – ney
Pau Puig – ney
Christos Barbas – veu, ney  

Els comentaris estan deshabilitats.