Els ocells – Cia. La calòrica: 22 de gener

NOVA DATA. 22 DE GENER 20 H

Per causes d’organització ens hem vist obligats a canviar la data de l’espectacle.
Des del TAC procedim a la adjudicació de la mateixa localitat a tots els espectadors amb entrada pel dia 15 de gener 20 h i l’entrada manté la seva validesa.

En el cas que es vulgui la devolució de les entrades es farà a través del mateix canal usat per a la compra fent un correu a teatre@cardedeu.cat. En el cas de compra presencial caldrà adreçar-se al punt de venda de Vil·la Paquita (de dimecres a divendres de 9.30 a 14 h). Disculpeu les molèsties.

Dissabte 22 de gener a les 20 h

Els Ocells
Cia. La Calòrica

Gènere: teatre comèdia
Espectacle en català
Durada: 90 minuts
Preu: 15 euros

Els Ocells d’Aristòfanes va estrenar-se l’any 414 a.C. La comèdia explica la historia de dos atenencs adinerats que, farts de la ingerència pública en els seus assumptes particulars, abandonen el món dels humans i convencen els ocells de crear una nova civilització. La democràcia atenenca no ha complert encara cinquanta anys i Aristòfanes ja denuncia aquells que instrumentalitzen els problemes del poble per perseguir els seus objectius individuals. 2500 anys després d’aquella estrena, La Calòrica revisita Els Ocells per estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neo-liberal i qüestionar-se els motius del seu auge a l’esfera internacional. Què hem fet nosaltres per aturar el populisme? Fins a quin punt som impermeables als seus eslògans contundents? Què queda de realment democràtic a les democràcies occidentals? En aquest espectacle La calòrica extreu el màxim potencial còmic dels seus components per crear una comèdia majúscula, excessiva, de vegades insuportable. Una comèdia que fa parlar els ocells i converteix els líders polítics en dj’s messiànics. Una comèdia on l’humor més negre i absurd es posa al servei del discurs més polític. Una comèdia eclèctica que dinamita qualsevol eix de coordenades que pugui intentar fer servir l’espectador per classificar-la.

Sinopsis

El jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides no poden tornar a casa. Tampoc se’ls acudeix cap altre lloc on puguin anar a viure la vida còmoda, relaxada i lliure d’impostes que ells anhelen. La trobada accidental amb un innocent puput enmig del bosc els portarà a plantejar-se un canvi d’estratègia: i si renunciessin a la seva condició humana i es convertissin en ocells? O encara més: i si convencessin les aus del món per crear una nova societat basada en els principis fonamentals d’Individu, Propietat i Competència? L’empresa no serà senzilla. Caldrà convèncer les masses amb un relat sòlid i apassionat, caldrà negociar amb vells poders que habiten el món des del principi dels temps – i que potser no estan disposats a que res canviï-, caldrà combatre amb mà de ferro la dissidència i, fins i tot, tenir una conversa cara a cara amb la Democràcia i el Capitalisme.

Els Ocells és un espectacle de creació col·lectiva a partir d’Els Ocells d’Aristòfanes.

Fitxa artística

Dramatúrgia Joan Yago
Direcció Israel Solà
Intèrprets Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius
Escenografia, vestuari i il·luminació Albert Pascual
Espai Sonor Guillem Rodríguez amb la col·laboració d’Arnau Vallvé
Caracterització Anna Rosillo
Construcció de l’escenografia La Calòrica i La Forja del Vallès
Confecció del vestuari Albert Pascual
Llum LED de l’escenografia L&D Lights
Maquinista Pere Sànchez
Alumna de l’IT en pràctiques d’escenografia Alejandra Lorenzo Iglesias
Veus en off Queralt Casasayas, Arnau Puig, Andrea Ros, Vanessa Segura, Júlia Truyol i Pau Vinyals.
Fotografies de l’espectacle Anna FàbregaEnregistrament vídeo de l’espectacle Moosemallow Crew
Producció Executiva Júlia Truyol

Una producció de Cia. La Calòrica amb la col·laboració del Festival Temporada Alta i el suport de la Sala Beckett. Agraïments: Pau Aulí, Chelo García, Montserrat Nogué, Josep Orfila, Clara de Ramon, Teo Solà, Teatre Kaddish, La Brutal.

#teatre #comèdia

https://www.escenapart.cat/els-ocells

Els comentaris estan deshabilitats.