Quartet Teixidor i Josep Fuster: 27 de març

Diumenge 27 de març a les 19 h

Teatre Auditori

El Quintet amb clarinet de Mozart
QUARTET TEIXIDOR i JOSEP FUSTER
Festival Ressona

Gènere: Música clàssica. Quartet de corda.
Durada: 60 min.
Preu: 15 €

Presentació
Dmitri Xostakóvitx, un dels compositors més importants del segle XX, va escriure el seu vuitè quartet el 1960 en només tres dies i el va dedicar a les víctimes de la guerra i del feixisme. Estructurat en cinc moviments que s’interpreten sense pausa, sentirem com ens transporta des de la violència i ferocitat més esfereïdores fins al silenci tranquil i calmat.

Les dues obres de Mozart del programa ens mostren dues cares complementàries de la seva musica. El Divertimento K. 138 és una obra fresca i espontània, d’una aparent despreocupació. En canvi el Quintet amb clarinet K. 581, durant la interpretació del qual tindrem el plaer d’escoltar el clarinetista Josep Fuster, es tracta d’un dels seus cims cambrístics,  una obra de plena de maduresa creativa, escrita a Viena l’any 1789. Dedicada al seu amic Anton Stadler, virtuós del clarinet, hi percebrem com la fusió del so del clarinet amb el del quartet de corda aconsegueix un equilibri perfecte.

Fitxa artística
Repertori
Divertimento en Fa major, K. 138 | W. A. Mozart (1756-1791)
Quartet n. 8 en Do menor, op. 110 | Dmitri Xostakòvitx (1906-1975) 
Quintet amb clarinet en La major, K. 581  | W. A. Mozart (1756-1791)

Intèrprets
Quartet Teixidor:
Joan Espina, violí I
Joan Marsol, violí II
Jordi Armengol, viola
Xavier Roig, violoncel
Josep Fuster, clarinet

Els comentaris estan deshabilitats.