Speer amb Pep Munné i Xavier Ripoll: 2 d’abril

Dissabte, 2 d’abril  a les 20 h

SPEER
amb Pep Munné i Xavier Ripoll
Amici Miei Produccions

Gènere: Teatre
Durada: 70 min
Espectacle en català
Preu: 12 €
Recomanat per a + 16 anys

Sinopsi
Després de sortir de la presó, Albert Speer rep un historiador-funcionari de la RDA en el seu antic despatx, un edifici actualment en obres de reforma, on Speer havia desenvolupat el projecte de remodelació de Berlín, rebatejada Germania, com a capital del Reich per a després d’una victòria del nazisme que no es va produir. És un despatx on havia passat llargues hores amb Hitler planificant tots els detalls d’aquesta megalòpolis.

De la conversa amb el seu interlocutor, n’emanen reflexions sobre el poder, la barbàrie i la visió i revisió de la història recent que es va entrellaçant amb una trama d’equívocs i enganys.

Speer és una obra que posa la política i Europa davant del mirall de la seva història recent. Basada en la figura d’Albert Speer, el ministre de Hitler destinat succeir-lo Hitler al capdavant del III Reich, aquesta obra d’Esther Vilar és una comèdia amarga d’intriga política perseguida, com l’autora, per la polèmica. N’hi ha que no voldrien que es parlés del Tema.

Destaquem una de les diverses crítiques publicades: “En pocs metres quadrats, els dos actors despleguen el seu arsenal interpretatiu, i ens mostren com havia de ser aquella nova capital del Reich, que s’havia d’anomenar Germania. En 80 minuts participem en una classe magistral.” d’Oriol Osan a Núvol (diari digital de cultura en català)

Fitxa artística
Autora: Esther Vidal
Direcció: Ramon Simó
Intèrprets: Pep Munné i Xavier Ripoll
Espai escènic i vestuari: Duna Homedes
Producció: Amici Miei Produccions/La Gleva Teatre

Amb l’ajuda de: Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i INAEM ( Institut Nacional d’Arts Escèniques i Música)

#Teatre #Km0 #CensCultural

Els comentaris estan deshabilitats.